Nyheder

Accoat og PFAS

10. oktober 2024

Hos Accoat A/S arbejder vi blandt andet med belægninger af fluorplast, der indenfor de senere år er kommet ind under definitionen for PFAS-stoffer. Fluorplaster er ikke vandopløselige og dermed ikke flygtige i miljøet på samme måde som andre PFAS-produkter. De er meget lidt reaktive og nedbrydes ikke nemt til andre (skadelige) PFAS-stoffer, og det er en grund til, at de i mange år været på listen hos OECD over ”polymers of low concern”. 

I dag arbejder EU på at fjerne brugen af PFAS-stoffer i hele Europa. Det er en kompliceret proces, som allerede har været i gang i flere år, og som nok kommer til at tage noget tid endnu.

For at forberede os på denne nye lovgivning har Accoat gennem flere år arbejdet på at finde alternativer til fluorpolymererne, og vi har i dag også flere belægninger i vores portefølje, der ikke indeholder PFAS, og som vi bruger på daglig basis.

Læs mere her

Dette site bruger cookies for at huske indstillinger, lave statistik og forbedre oplevelsen for dig. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.